Uw vraag

Hoe zorg ik ervoor dat het publiek mijn crowdfunding campagne smaakt?

Antwoord door Kristien Denteneer

Skifts - Modular 3-in-1 Travel Footwear

Robert Winters is raising funds for Skifts - Modular 3-in-1 Travel Footwear on Kickstarter! Travel more light and clean by always keeping the same outsole at your feet with an exciting new footwear concept.

 

Het belangrijkste is dat je komt met een eigen verhaal. Mensen investeren niet alleen in je product, maar ook in jou als ondernemer. Zorg voor een duidelijke boodschap over waarom je dit doet, wie je bent en waar de crowd aan mee doet. Maak een filmpje dat spreekt en eindig met een heldere oproep om mee te investeren. Kaart de noodzaak aan van je product en vertel exact wat je gaat doen met het geld dat je vraagt. Probeer de crowd het gevoel te geven dat ze ergens bij horen en deel uitmaken van een speciale community “early adopters”. Organiseer een pick-up party waarbij je iedereen samenbrengt om het product op te halen of stuur een persoonlijke vlog naar je backers om ze persoonlijk te bedanken en updates te geven over bijvoorbeeld het productie proces. Denk na over hoe je je campagne bekend maakt, begin met family, friends & fools. Maak een communicatieplan en betrek desnoods een PR bureau want het meeste werk gebeurt in de voorbereiding in de maanden voor de campagne.

Een minder goed product met goede communicatie heeft meer kans op slagen dan een top product zonder juiste communicatiestrategie.

Robert Winters, deelnemer aan Topstarter met zijn concept Skifts

Kristien Denteneer

Dienst Onderzoek & Innovatie Thomas More en verantwoordelijk voor de communicatie van Startup2440