Uw vraag

Hoe gebruik ik social media als jonge ondernemer?

Antwoord door Chloë Janssens

social-media-mobile-icons-snapchat-facebook-instagram-ss-800x450-3-800x450

Een visitekaartje in full-colour met een blinddruk op gecoat papier is uiteraard een prachtige manier om reclame te maken, maar als starter is dat financieel waarschijnlijk niet altijd mogelijk. Geen nood! Vandaag kan je gewoon lekker makkelijk gebruik maken van een netwerk dat gratis toegankelijk is en waar je je digitale visitekaartjes zomaar in het rond kan strooien.

Give it up for Social Media!

Uiteraard kan je als gloednieuwe ondernemer gewoon een beetje van start gaan, een Facebook pagina oprichten en af en toe een foto posten van… je kat, want ja, wat zet je eigenlijk op zo’n pagina? Ik begrijp dat je huisdier helemaal geweldig is, en ja, ik vind ook dat meer mensen dat zouden moeten weten, maar misschien is dit meer iets voor je privé en gebruik je Facebook toch beter om de wereld te vertellen wat jij van plan bent met je nieuwe onderneming.

Allereerst: Wees consequent!

Weet waar jij voor staat, wie je wil bereiken, zet je eigen mening (en die van Jos, Frans, Ivo en Nadine) opzij en ga voor wat jouw doelgroep wil lezen. Zorg ervoor dat mensen je posts herkennen. Dat kan op verschillende manieren: door een consequent kleurgebruik, door een wederkerend onderwerp, door te variëren met thema’s of hashtags… Vind een manier om het mensen makkelijk te maken jou te herkennen.

Ten tweede: Less is more!

Knoop het in je oren, want social media is nog steeds een vorm van ontspanning. Jouw publiek zit op Facebook om zich te ontspannen. It must be fun o(^▽^)o Verhinder dat je audience verder scrolt door het luchtig te houden en kom to the point. In een copy schrijf je enkel wat nodig is op een manier die makkelijk leest.

Ten derde: Een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Laat je publiek mijmeren over de impact van jouw product of dienst op hun leven. What’s in it for them? Verkoop je fitnesstoestellen, toon dan hoe hun nu eerder matige lichaam eruit zou kunnen zien als ze jouw fitnesstoestellen gebruiken (insert Arnold Schwarzenegger picture). Verkoop je sweaters, toon dan hoe hun streetcredibility de hoogte in schiet met jouw kleren aan… Laat hen dromen over hun toekomst en toon dat aan de hand van sprekende beelden. Zelf geen fotograaf en nog geen budget om hierin te investeren? Hier vind je allemaal high quality foto’s die je vrij kan gebruiken: www.unsplash.com. Thank me later ;)

Als laatste: Have fun!

Vergeet niet om je te amuseren. Social Media is amusement voor je publiek dus waarom zou het dat niet zijn voor jou. Het is een manier om te communiceren met je fans en volgers; mensen die staan te cheeren voor jou aan de zijlijn. Het is een community, en communities zijn plezierig! Enjoy them handclaps and shout-outs!

Zin om erin te vliegen? Meer specifieke tips over de aanpak van een social media pagina vind je op mijn blog: http://www.chloe-janssens.be/2017/03/16/social-media-hoe-beginnen/

Good luck!

Chloe

 

 

Chloë Janssens