Uw vraag

Hoe maak ik van mijn hobby mijn bijberoep?

Antwoord door Bruno Koninckx

Heel veel mensen starten met een bijberoep uit passie of vanuit een hobby. Het lukt niet in alle gevallen om daar een behoorlijk inkomen uit te halen. Maar vaak levert een bijberoep wel genoeg op om je hobby te kunnen financieren of om er nog een beetje aan over te houden. Ook hier hangt het er haal hard van af wat je behoeften en ambities zijn. Doe je het niet echt als bijverdienste, dan is alles leuk meegenomen. Heb je een bijberoep omdat je echt wel wat geld extra kan gebruiken, dan moet je vooral kijken naar wat geld opbrengt. Misschien is van je hobby je bijberoep maken dan niet zo’n goed idee.

 

Bruno Koninckx

Bruno Koninckx werkt halftijds als onderzoeker bij Thomas More. Daarnaast heeft hij lang als journalist en trainer gewerkt. Tegenwoordig is hij druk bezig met zijn start-up KnowledgeFlow