Uw vraag

Waarom kies ik ervoor om iets in bijberoep te doen, en niet in hoofdberoep?

Antwoord door Bruno Koninckx

Als je een nieuwe activiteit wil opstarten, is het meestal veiliger om dat eerst in bijberoep te doen. In de meeste gevallen verdien je in het begin niet veel of zijn je inkomsten heel wisselend, zodat een vast en zeker loon een grote veiligheid biedt. Zeker als je al veel vaste kosten hebt, is die veiligheid heel belangrijk.

De motivatie om met een bijberoep beginnen kan ook variëren. Sommige mensen beginnen aan een bijberoep omdat ze de extra centen goed kunnen gebruiken, voor anderen is het meer een betaalde hobby. Anderen hebben dan weer de ambitie om de activiteit op termijn zo uit te bouwen dat het hun enige baan wordt, maar willen eerst op veilig spelen.

 

Bruno Koninckx

Bruno Koninckx werkt halftijds als onderzoeker bij Thomas More. Daarnaast heeft hij lang als journalist en trainer gewerkt. Tegenwoordig is hij druk bezig met zijn start-up KnowledgeFlow