Uw vraag

Social media: waarom en hoe?

Antwoord door Miette Dierckx

foto-website-startup-2440 Tijdens mijn pop-uprestaurant heb ik serieus ingespeeld op sociale media. Basisgedachte hierbij was om na het avontuur genoeg volgers te hebben om hen te kunnen informeren over komende toekomstplannen. Nu, een jaar later, denk ik zelfs dat mijn sociale mediabereik nog groter is geworden! Het is vooral belangrijk om de mensen te kunnen en blijven interesseren en inspireren. Een goede content is dus de basis. De vraag die je je telkens moet afvragen is: "welk nut heeft het voor de mensen als ik dit post?". Natuurlijk zijn er enkele cruciale factoren die van belang zijn. De kwaliteit van de foto moet goed zijn, en ook over de positionering moet je goed nadenken. Tot slot moet het voor iedereen duidelijk zijn waar je sociale media over gaat, zorg ervoor dat je een verhaal vertelt! Zo kan je bijvoorbeeld je focus leggen op food, fashion, baby's, .. noem maar op, maar wees consistent! website-foto-website-startup-2440

Miette Dierckx, finalist van mijn pop-restaurant 2016, food- and travellover!

Miette Dierckx