Uw vraag

Welke competenties heb je nodig als ondernemer?

Antwoord door Emily Verbeeck

Durf risico’s nemen! De beslissing om een eigen onderneming op te starten gaat misschien niet over één nacht ijs, maar als je geen risico’s neemt, zal je altijd in je “comfort zone” blijven zitten. Blijf echter wel bewust van de gevolgen van je beslissingen!

“Life begins at the end of your comfort zone.”

Durf doorzetten, zeker wanneer alles even tegenzit. Bij de start zal alles niet meteen perfect lopen. Houd echter je doel voor ogen, zet door en blijf niet bij de pakken zitten.

Creativiteit! Waarom zou een potentiële klant kiezen om met jou in zee te gaan? Wat maakt jouw onderneming anders en beter dan de andere? De kunst om iemand te overtuigen, maar ook om iemand goed in te schatten tijdens een gesprek zijn hierbij belangrijk. Ook bij problemen die af en toe ineens zullen opduiken, zal je soms wat creativiteit aan de dag moeten leggen!

En last but not least: blijf met twee voeten op de grond staan. Iemand die enkel en alleen wil ondernemen om op korte termijn veel geld te verdienen, start al met een verkeerde ingesteldheid. Vooral in het begin kamp je toch met een financiële onzekerheid. Je hebt geen zekerheid op een vast inkomen, wat heel anders is dan wanneer je voor een baas werkt. Wees ook zuinig met bedrijfskosten en denk goed na in wat, wanneer en hoeveel je investeert.

 

 

Emily Verbeeck

Deskundige ondernemersloket Startup2440 en schoonheidsspecialiste bij L'art de beauté