Uw vraag

Bestaan er handige apps voor starters?

Antwoord door Lien Schoofs

Apps voor starters

Ben je net begonnen met je eigen zaak? Dan ben je er misschien al achter gekomen dat je administratie best wat tijd in beslag neemt. Je bent veel op pad en dan kom je er vaak niet toe om je gegevens op orde te houden. Een personal assistant zit er als starter waarschijnlijk niet in, maar gelukkig bestaan er zakelijke apps om je administratie te vergemakkelijken.

  1. Listomania

Weg met post-its en notitieblokjes, want die raak je toch maar kwijt. Wunderlist, Evernote of Asana  zijn handige lijstjesapps die op al je toestellen tegelijk werken. Oplijsten maar!

  1. Facturatie

Het maken en versturen van facturen is voor veel ondernemers een struikelblok. Het neemt onnodig veel tijd in beslag en wat moet er ook alweer allemaal op een factuur staan? Gelukkig zijn er facturatie apps zoals Moneybird en Invoice2go die het werk grotendeels voor jou doen.

  1. Urenregistratie

Als starter is het belangrijk om de uren die je doet goed bij te houden en te weten hoeveel uur je precies hebt gewerkt voor welke klant. Met een urenregistratie app zoals TimeChimp of TimeTell kan je je uren altijd en overal bijhouden. Als je systematisch zo'n app gebruikt, zal je dat op langere termijn heel wat tijd besparen!

  1. Kilometerregistratie

Ook je zakelijke ritten kan je in een app bijhouden. Kilometers registreren kan onder andere met RouteReg en RitMeter.

  1. Businesscard apps

Als starter leer je veel nieuwe mensen kennen en verzamel je al snel heel wat business cards. Geen zin om al die gegevens manueel in je smartphone te zetten? Groot gelijk! Gelukkig bestaan er OCR (optical character recognition) apps zoals ABBYY die het werk voor jou doen.

  1. Bonnetjes scannen

Als het einde van het kwartaal in zicht is, weet je dat je werk moet maken van die schoendoos vol bonnetjes. Bye bye vrije tijd! Of toch niet, want er zijn apps zoals Rydoo die al je betalingen kunnen scannen. Gewoon een foto nemen en hopla! Ook handig als je naar het buitenland moet, trouwens, want de app zet vreemde munteenheden om in euro’s.

  1. Ruimte in je hoofd

Loop je als een kip zonder kop rond met al die deadlines? Heel wat ondernemers gebruiken een meditatie app om eventjes aan de rat race te ontsnappen. Bekijk bijvoorbeeld eens Headspace. Een paar minuutjes mediteren per dag en je kan er weer tegenaan!

  1. Laat anderen het (lees)werk doen

Als drukbezette ondernemer heb je echt niet te tijd om elk nieuw business boek te lezen. Thank god voor apps zoals Accel5 of Blinkist die je de belangrijkste insights meegeven. Ben je ook weer mee.

 

Bron: Hello Bank & Dutch Cowboys

Lien Schoofs

Projectmedewerker Startup 2440 binnen de dienst Ondernemen van Stad Geel