Uw vraag

Hoe pas ik mijn KBO-gegevens aan?

Antwoord door VLAIO

KBO-gegevens aanpassen

Wist je dat je als ondernemer zelf je gegevens gratis kan aanpassen in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO)? Dat kan gemakkelijk met behulp van de ‘My Enterprise’ tool.

Je hebt als ondernemer misschien al beroep gedaan op steunmaatregelen zoals recent de corona hinderpremie, de ecologiepremie of de kmo-portefeuille?

Bij het aanvragen van subsidies, wordt gebruik gemaakt van de gegevens van jouw zaak in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Het is dus uiterst belangrijk dat deze gegevens steeds up-to-date en 100% correct zijn.

Zelf aanpassen

Wist je dat je als ondernemer zelf een aantal gegevens kan aanpassen in de KBO? Dat kan met behulp van de ‘My Enterprise’ tool. Je kan je eenvoudig aanmelden met je elektronische identiteitskaart, token of mobiele app en vervolgens zelf meteen je gegevens aanpassen (adres, contact, bankrekening, …). Ook je vestigingseenheid kan je snel wijzigen. Zo zorg je ervoor dat je ondernemingsgegevens correct geregistreerd zijn en ben je zeker dat ze publiek zo gekend zijn.

Je registreert ook best je e-mailadres in de KBO. Zo ontvang je berichten voortaan ook via e-mail. Handig, wetende dat de overheid in de toekomst meer en meer zal inzetten op digitale communicatie!Bron: Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

VLAIO