Uw vraag

Hoe start ik weer op na corona?

Antwoord door Lien Schoofs

Eindelijk worden de coronamaatregelen van de voorbije weken versoepeld. Steeds meer ondernemers kunnen geleidelijk weer aan de slag. Maar zo’n heropstart vergt wel wat voorbereiding. Waar moet je precies rekening mee houden? Hoe zorg je voor financiële zekerheid na corona? Welke signalisatie en beschermingsmateriaal heb je nodig? Met onderstaande tips helpt Unizo je back to business!

  • Bepaal je koers

Ben je klaar om opnieuw op te starten? En weet je al hoe? Ga je voor business as usual of moet je je zaak heroriënteren? Klik hier voor hulpmiddelen en tips om je onderneming op punt te zetten.

  • Check je financiële balans

Hoe staat het met je financiële situatie? Ben je nog op zoek naar een financiële impuls? Heb je recht op steunmaatregelen? Bij wie kan je terecht voor financiering? Klik hier om je financiële balans na te kijken. Ook hier vind je heel wat mogelijkheden om je onderneming wat financiële ademruimte te geven. Kijk hier zeker ook eens na of je in aanmerking komt voor een uitstel of vrijstelling van je sociale bijdragen.

  • Volg alle richtlijnen op

Door corona moet je binnen je onderneming rekening houden met heel wat nieuwe regels. Ben je in orde met alle voorschriften? Wat mag, en – nog belangrijker – wat is er verplicht? Hoe moet je voortaan omgaan met je klanten? En met je personeel? Ga hier na of je in orde bent met alle richtlijnen.

  • Zorg voor het nodige signalisatie- en veiligheidsmateriaal

Beschik je over het nodige materiaal om social distancing in jouw onderneming te kunnen garanderen? Heb je beschermingsmateriaal voor je personeel? En kan je de hygiënevoorschriften toepassen? Ontdek hier waar je terecht kan voor signalisatie- en veiligheidsmateriaal.

Nog meer tips voor een veilige opstart? Klik hier.

Toch in de problemen? Weet dan dat er heel wat organisaties zijn waar je terecht kunt. Eentje daarvan is Dyzo, een organisatie die zelfstandige ondernemers in moeilijkheden begeleidt. Een team van experts helpt je gratis verder op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Dyzo is er voor vier doelgroepen: ondernemers die hun zaak gezond willen houden en hun risico's in kaart willen brengen om preventieve maatregelen te nemen, ondernemers in moeilijkheden op zoek naar een turnaround of die hun boeken netjes willen neerleggen, ondernemers een faillissement meegemaakt hebben en ondernemers die na een faillissement een herstart of doorstart willen maken.

Bron: Unizo & Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

Lien Schoofs

Projectmedewerker Startup 2440 binnen de dienst Ondernemen van Stad Geel