Uw vraag

Hoeveel kost een boekhouder?

Antwoord door Haven

Een boekhouder kost gemiddeld zo’n 75 tot 125 euro per uur. De tarieven zijn afhankelijk van de geleverde dienst: administratie, adviesgesprek, het maken van een businessplan, … Sommige boekhouders werken met een vast bedrag. Voor een startende ondernemer gaat het dan gemiddeld om 100 tot 150 euro per maand.

Een eerste gesprek bij een boekhouder is vaak gratis. Maak hier gebruik van! Praat met verschillende boekhouders in je buurt. Zo zal je snel merken met wie je de beste klik hebt. Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij je boekhouder, je moet hem of haar kunnen vertrouwen. Vraag een offerte vooraleer je met het boekhoudkantoor in zee gaat.

Bij Haven voor jonge ondernemers kan je natuurlijk ook terecht. Zij vragen 10% van je winst met een minimum van 50 euro per kwartaal. Tijdens je traject beantwoordt een boekhouder-coach alle denkbare vragen waarop je botst en leer je hands-on zelf je boekhouding te beheren en administratie op te volgen. Je krijgt dus zakelijke coaching op maat van jouw onderneming.

Nog meer weten over boekhouding of andere vragen? Shoot! Startup 2440 staat voor je klaar.

Bron: Haven voor jonge ondernemers

Haven

Haven is een coöperatie van jongeren, jeugdhuizen en gemotiveerde partners. Samen zorgen ze voor een veilige proeftuin waar jonge ondernemers de ruimte en tijd krijgen om te experimenteren met hun eigen project.