Uw vraag

Wat zijn de mogelijkheden voor elektronische betaling?

Antwoord door Unizo

Elektronisch betalen zit in de lift. Steeds meer klanten verwachten dat ze met de kaart of met hun gsm kunnen betalen. Maar wat heb je allemaal nodig om elektronische betalingen mogelijk te maken? We geven je een overzicht.

Kaartbetaling

Ondanks nieuwe technologieën zoals QR en wallets worden de meeste betalingen nog steeds gedaan via de klassieke bankkaart en betaalterminal. Om deze betaalvorm aan te bieden, heb je drie dingen nodig:

Je kan ook kiezen voor een betaalpakket, waarbij je voor een vaste maandelijkse kost een betaalterminal, een onderhoudscontract en een vast aantal transacties krijgt.

Contactloze betaling

De term contactloze betaling is een verzamelnaam voor alle vormen van elektronische betaling waarbij je geen fysiek contact moet maken met een betaalterminal. De voordelen en verschillende varianten van contactloos betalen ontdek je hier.

Payconiq by Bancontact

Nog een andere optie is Payconiq by Bankcontact. In tegenstelling tot kaartbetaling en contactloze betaling, werkt Payconiq niet op basis van de klassieke betaalkaart, maar wel op basis van een technologie die gebaseerd is op de overschrijving. Het geld staat hierbij even snel op de rekening, alleen kost het veel minder dan een kaartbetaling.

Voordelen van elektronisch betalen

Nog niet helemaal overtuigd? Lees hier waarom elektronische betalingen ook voor jouw zaak interessant zijn.

Meer weten over soorten betaalterminals, betaalkaarten en leveranciers? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina van Febelfin!

Bron: Unizo

Unizo