Uw vraag

Is een webshop een meerwaarde voor mijn zaak?

Antwoord door VLAIO

Heb je een fysieke winkel? Dan is een online verkoopplatform tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Het is een extra vestiging die altijd open en bereikbaar is. Dat is niet alleen een meerwaarde voor je klanten, maar ook voor jou. Het is namelijk een ideale manier om meer mensen te laten kennismaken met jouw product of dienst en zo je onderneming te boosten.

Bij al dat gebruiksgemak komt natuurlijk ook wel wat onderhoud kijken. Het uitbaten van een webshop is een grote tijdsinvestering en niet iets dat je zomaar eventjes tussendoor kan doen. Bovendien zal je aanzienlijk financieel moeten investeren en scoort niet elk product of elke dienst online even goed. Denk dus goed na wat voor jou haalbaar en noodzakelijk is. Analyseer je online aanwezigheid en breng in kaart wat je nog meer kan doen.

Aan de slag!

Online geldt: als je niet op Google gevonden kan worden, dan besta je niet. Dus hoe zit het eigenlijk met de online zichtbaarheid van jouw zaak? Kunnen (potentiële) klanten je openingsuren makkelijk terugvinden op het internet? Kunnen ze contact met je opnemen? Kunnen ze jouw aanbod bekijken?

Ontdek met de VLAIO e-scan wat de mogelijkheden van het internet zijn voor jouw onderneming. Op basis van de resultaten krijg je toelichting van experts op vier vlakken: sociale media, e-mailmarketing, website en e-commerce. Zo kan je op je eigen tempo bijleren via tal van praktische tips, tools, video’s, … op je persoonlijk dashboard.

Wil je een webshop opstarten? Neem dan eens een kijkje op hetinternetookuwzaak.be voor informatie en praktische tips.

Word een expert

Wil je nog meer leren over online verkoop? De VDAB maakte een gratis e-learningmodule ‘E-commerce en e-marketing’, waarin je de kneepjes van het vak leert. Ga hier naar de e-learning.

Ook VLAIO heeft enkele gratis webinars ‘Eerste Hulp Bij Online verkoop’. In deze sessies leer je alles over starten met verkoop via het internet, digitale strategie en online communicatie met je klanten. Klik hier om aan de slag te gaan.

Wil je wel eens weten hoe zo’n webshop eruit zou kunnen zien en welke onderdelen allemaal aanwezig moeten zijn? De FOD Economie ontwikkelde een website met good practices in e-commerce, waarop je een demo van een website kan bekijken en het volledige bestelproces kan doorlopen. Naar de demosite.

Wat verwacht je?

Wat is eigenlijk het doel van je webshop?

  • Wil je enkel je fysieke winkel aanvullen met een online afdeling?
  • Of ben je echt op zoek naar uitbreiding?
  • Misschien wil je in je webwinkel enkel een beperkt assortiment aanbieden? Of net een uitgebreider assortiment?
  • Focus je op lokale verkoop? Of wil je internationaal gaan?
  • Ga je daarvoor je website vertalen?

Een webwinkel openen verschilt niet veel van het openen van een nieuwe vestiging. Het is dus aan te raden om al je plannen goed op een rijtje te zetten en een aangepast ondernemingsplan uit te werken. Omdat een webshop toch wel wat kosten met zich meebrengt is ook een specifiek financieel plan geen overbodige luxe. Download hier een financieel plan voor webshops.

Bron: Startersgids, een initiatief van VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen)

VLAIO