Jordi De Roeck

In september 2018 startte Jordi De Roeck als student-ondernemer zijn eigen bedrijf in webdesign tijdens zijn studies Toegepaste Informatica aan de Thomas More hogeschool. Hij had als vriendendienst al een website gemaakt voor zijn judoclub en zo ging de bal aan het rollen. Na een coachingtraject bij Broeikas had Jordi de nodige inzichten in boekhouding, prijszetting en sociale media.

De voordelen van vroeg beginnen met ondernemen zijn voor Jordi duidelijk: “De opstartkost is laag. Voor 150 euro ben je bezig. Je hebt fiscaal veel voordelen en je ouders blijven kinderbijslag ontvangen. Je kan dus experimenteren zonder zwaar te falen.”

Niet alleen kwamen de projecten steeds frequenter binnen, de schaal ervan groeide ook. Wat begon met het maken van een website voor de judoclub en het jeugdhuis evolueerde naar websites voor grotere bedrijven en officiële instanties. Ondertussen keerde Jordi terug naar waar het allemaal begon: naast de werkzaamheden voor zijn zaak is hij nu ook docent Webdesign aan Thomas More. “Het helpen van ondernemers en studenten opleiden is voor mij de ideale combinatie.”

Meer weten over Jordi’s ondernemerschapstraject? Beluister dan deze podcastaflevering! Hierin vertelt hij onder meer over de start van zijn onderneming, wat de valkuilen kunnen zijn tijdens het opstarten en het belang van de eerste klant binnenhalen.  

Bekijk andere Geelse starters

Lowieze Lenaerts

In a world full of soda, be kombucha! Lowieze Lenaerts, alumna bio-ingenieurs-wetenschappen aan de KU Leuven in Geel, maakte in haar laatste jaar kennis met de fascinerende friszure drank kombucha, een gefermenteerd drankje op basis van thee. De kombucha microbe liet haar niet meer los en via een postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor ingenieurs’ specialiseerde Lowieze zich […]

Stef Janssens

Stef Janssens, het gezicht achter STJArt, is een student geschiedenis met een passie voor tekenen en verhalen vertellen. Hij besloot zijn twee interesses te combineren en maakt strips met geschiedenis als startpunt. Ondertussen heeft Stef al twee eigen stripverhalen uitgebracht: Nooit meer oorlog en Alle grenzen voorbij. Stef kwam bij Startup 2440 aankloppen om zijn netwerk uit te […]

Ontdek nog meer starters van Geelse bodem