Lowieze Lenaerts

In a world full of soda, be kombucha! Lowieze Lenaerts, alumna bio-ingenieurs-wetenschappen aan de KU Leuven in Geel, maakte in haar laatste jaar kennis met de fascinerende friszure drank kombucha, een gefermenteerd drankje op basis van thee. De kombucha microbe liet haar niet meer los en via een postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor ingenieurs’ specialiseerde Lowieze zich in het brouwen en commercialiseren van haar eigen kombucha. 

Het resultaat: Selia & Scob! In haar startup verenigt Lowieze de sierlijke blaadjes van de theeplant Camellia sinensis, alias Selia, en de stoere gistcultuur Scoby, alias Scob, tot een heerlijk alcoholvrij aperitief.

Lowiezes advies? “Ik merk dat als mensen initiatief nemen en er echt voor willen gaan, ze ook bewondering krijgen van anderen. Neem dat van hen aan, want er zijn echt wel mensen die je willen ondersteunen en er mee in geloven.”

Bekijk andere Geelse starters

Stef Janssens

Stef Janssens, het gezicht achter STJArt, is een student geschiedenis met een passie voor tekenen en verhalen vertellen. Hij besloot zijn twee interesses te combineren en maakt strips met geschiedenis als startpunt. Ondertussen heeft Stef al twee eigen stripverhalen uitgebracht: Nooit meer oorlog en Alle grenzen voorbij. Stef kwam bij Startup 2440 aankloppen om zijn netwerk uit te […]

Annelies Vanherck

Annelies Vanherck van Bess of Belgium maakt in haar atelier linosnedes. Haar inspiratiebron? De Kempense natuur. Volgens Annelies mogen we best trots zijn op ons landschap. Met Bess brengt ze de Kempen graag binnen in jouw huis. Hoe dan? Geen zakken vol zand en dennenappels, maar wél om de 2 maanden een nieuwe linosnede in […]

Ontdek nog meer starters van Geelse bodem