Stien De Rooy

Stien De Rooy heeft op de Pas 225 haar zaak De Bloemenfiets. Het is een gezellig winkeltje, waar je allerlei kamerplanten, snijbloemen en boeketten kunt vinden. Voor haar was de opstart van een eigen zaak een sprong in het onbekende.

“Ik ben eigenlijk afkomstig uit Ekeren, maar bleef na mijn studies Landschaps- en Tuinarchitectuur in Geel hangen. Geel, je komt er, je blijft er, zeker? Ik heb nadien een tijd op een bureau gewerkt, maar dat lag me eigenlijk niet zo. Toen ben ik in een bloemenzaak aan de slag gegaan, en dat was wel helemaal mijn ding. Ik merkte dat ik tussen de bloemen en planten gelukkig werd. Na een tijdje besloot ik om de stap naar een eigen zaak te wagen. Ik ben jong, heb geen kinderen, waarom zou ik het nu niet doen?”

Als jonge onderneemster vindt ze het belangrijk dat haar winkel een duurzaam verhaal vertelt. “Het is mijn bedoeling om met lokale handelaars en ambachtslieden samen te werken. Zo heb ik al een overeenkomst met de zelfpluktuin Blom en Beez in Geel-Bel en ik hoop voor de decoratiestukken met lokale keramisten of glasblazers samen te werken.”

De Bloemenfiets legt daarnaast de focus op bloemenabonnementen. Daarbij kies je als klant voor meerdere boeketten, die op regelmatige momenten aan huis worden bezorgd. Mét de fiets. “Bestellingen en bloemenabonnementen breng ik met de bakfiets in Geel rond. Zo wil ik mijn steentje bijdragen aan een betere leefomgeving.”

Bekijk andere Geelse starters

Lowieze Lenaerts

In a world full of soda, be kombucha! Lowieze Lenaerts, alumna bio-ingenieurs-wetenschappen aan de KU Leuven in Geel, maakte in haar laatste jaar kennis met de fascinerende friszure drank kombucha, een gefermenteerd drankje op basis van thee. De kombucha microbe liet haar niet meer los en via een postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor ingenieurs’ specialiseerde Lowieze zich […]

Stef Janssens

Stef Janssens, het gezicht achter STJArt, is een student geschiedenis met een passie voor tekenen en verhalen vertellen. Hij besloot zijn twee interesses te combineren en maakt strips met geschiedenis als startpunt. Ondertussen heeft Stef al twee eigen stripverhalen uitgebracht: Nooit meer oorlog en Alle grenzen voorbij. Stef kwam bij Startup 2440 aankloppen om zijn netwerk uit te […]

Ontdek nog meer starters van Geelse bodem